• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  • Blogin tilastot

    • 136 577 hits

Kaamoksen esihistoriaa vuodelta 1976

Keitsi kävi keväällä 1976 Turussa tutustumassa paikallisiin musiikkikuvioihin ja -vaikuttajiin. Musa 3-4/1976 -lehdessä mies turisi paikallisista bändeistä, tarkemmassa esittelyssä olivat Yellow, Kaamos, McRae Band ja Noitawaimo.

Näin Keitsi jutussaan

Sarjassamme Hekumallisia matkakertomuksia, osa 1: Käytiinpä Turussa

”Kaamos on kolmas kova kokoonpano näiltä läntisiltä leveysasteilta. Se perustettiin joskus vuoden -73 tienoilla ja nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat seuraavat herrat: Johnny Gustafsson (mm. ex-Yellow): rummut ja laulu, Jakke Leivo (ex-vähän yhtä sun toista): basso, Kyösti Laihi (muuten vaan mukava miekkonen): urut, moogi ja laulu sekä haasteltavanani ollut bändin kitaristi/laulaja, vanha Yellowlainen hänkin, Ilpo Murtojärvi. Nykyinen kokoonpano tosin muovautui ylläolevan näköiseksi vasta viime syys-lokakuussa kun entinen basisti lähti Porin Kaupunginorkesterin leipiin, ja Jakke tuli remmiin.

Tässä taannoinhan Kaamos esiintyi Iltatähdessä esittäen silloin varsin eksoottisen homman nimeltä, olisikohan ollut jotain sellaista kuin ”Intialainen”? Joka tapauksessa homma kuulosti jo tuolloin varsin lupaavalta ja persoonalliselta. Entä miten nykyisin? Vieläkö soitatte ensisijaisesti omaa materiaalianne?

– Pyrkimys siihen kyllä on kova, mutta aika sen tekemiseen ei oikein tahdo riittää, sillä hommaa jos jonkinlaista on riittänyt viime aikoina vallan mukavasti. Siihen kyllä tähdätään.

Nykyisin Kaamos soittaa keikoilla oman tavaran ohella otteita mm. sellaisten nimien kuin Yes ja Jack Bruce ohjelmistosta. Eipä ole jengi vielä valittanut missään vaikka Kaamosta voitaneenkin pitää melko progressiivisena bändinä.

Ilpon mukaan heille on erittäin, suorastaan ensisijaisen tärkeää, että heidän esittämänsä musiikki tyydyttää heitä itseään MUTTA yhtä tärkeä ja monin tavoin edellisen mahdolliseksi tekevä seikka on kommunikaatio yleisön kanssa ja Kaamokselta se tuntuu onnistuvan melko hienosti. Levyn teosta on Kaamoksella ollut juttua jo jonkin aikaa, mutta tarpeeksi tasaisen oman materiaalin kokoonsaamisen suhteen on juuri ollut hienoisia vaikeuksia. Levy kuitenkin tehdään, se on selvää, vaikka aika ja paikka eivät vielä olekaan sen tarkemmin tiedossa ja samantien siitä pyritään saamaan mahdollisimman hyvä, myös omat vaatimukset pääpiirteittäin täyttävä, opus.

Muuten, sattuiko kukaan teistä näkemään tässä taannoin TV:stä ohjelmaa kaverista nimeltä Hasse Ahlstrand? Se oli ihan kiva juttu, mutta pointti tässä yhteydessä on se, että taustat tuohon ohjelmaan olivat Kaamoksen tekemät. Tällä hetkellä pojat sitä paitsi väsäävät uusia taustoja juuri saman miehen ensimmäiseen albumiin, joka muuten ilmestyy Matin ja Tepon omalla levymerkillä (M&T Production). Kaikesta päätellen hommasta pitäisi tulla kova sana, sillä Ilpon lisäksi on levyllä kitaraa näpläämässä Patti Karlsson, joka saamieni tietojen mukaan soittaa vakituisesti Nakkila Jazzissa ja on silkkaa rautaa. Yes, mä vähän luulen, että Kaamos on bändi, josta vielä tulevaisuudessa puhutaan paljon.”

Musa 3-4/1976

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: