• Retroa vai rockia?

  Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

  Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  Liity 40 muun seuraajan joukkoon

Back Beat

Musa-lehden lopettamisen jälkeenkin hinku kirjoittamiseen oli melkoinen. Alkuvaiheissa Back Beatia kokosivat Keitsi, Pekka, Lehtirannan Eki ja Veksi Kumpula, mukana jollain tasolla olivat myös Marianne Backlen ja Antti Suvanto. Samoin jo Musassa kuvannut Hannu Hagelin saatiin houkuteltua mukaan. Logon teki Kari Rissanen. Lehteä työstettiin alussa pääasiassa Keitsin työhuoneessa Puistolassa, ”hermokeskus” oli Tennispalatsin Sturen Levyssä, jossa Pekka (ja myöhemmin myös Eki) oli töissä. Jo ensimmäisen vuoden aikana lehteä ryhtyi taittamaan Kari Rissanen. Uusia kirjoittajia olivat mm. Ole ”Hossi” Holmberg ja Tatta Matsson sekä Pekka Oesch.

Kaksi ensimmäistä vuotta Back Beat oli A4-kokoinen, sittemmin lehti muuttui kustannussyistä mustavalkoiseksi tabloidiksi. Kirjoittajakunta vaihtui, osa jäi pois, mukaan tulivat mm. Jouni Repo, Matti Kervinen, Tenho Järvinen, Markku Pulkkinen.

Back Beat 1/1980

Back Beat 2/1980

Back Beat 3/1980

Back Beat 4/1980

Back Beat 5/1980

Back Beat 6/1980

Mainokset

4 vastausta

 1. Noista joka numeron kansi on tuttu, lienevät (hope) vanhempieni kotona. Pitää kaivaa esiin ja fiilistellä..

  T. Kari

 2. Hei. Onko teille jäänyt myytäväksi ylimääräisiä Back Beateja? nrot 2/1980, 4/1980, 5/1980 puuttuvat hyllystäni. terv. Pekka

  • Moi, luettelemiasi lehtiä taitaa kyllä varaston uumenista löytyä! Laitan sulle asiasta henkilökohtaisen viestin, kunhan tarkistan asian. t. Pekka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: