• Retroa vai rockia?

  Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

  Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  Liity 40 muun seuraajan joukkoon

Historiaa

Tämän blogin ylläpitäjät häsläsivät muinoin sekä Musa- että Back Beat-lehden kirjoittajina 70-luvun puolesta välistä 80-luvun alkuun. Tässä osiossa julkaisemme uudelleen lehdissä olleita juttuja, näet myös lehtien kansia. Hyvän listan suomalaisissa musiikkilehdissä julkaistuista artikkeleista löydät Vesa Lahtosen sivuilta: http://www.alkio.fi/~velahton/lehdet/lehdet.htm

Mainokset

3 vastausta

 1. Moro
  Hankin Bromanin lyvyn 70-luvulla. En tiennyt kundista mitään mutta kannen jykevä kuva soittopeleistä antoi lupauksen jostain muusta kuin kommaritilutksesta.
  Hyvä lyvy se onkin. Tänkin palstan löysin just kun kattoin ipadista mitä broman nykyään puuhaa.
  Mula on karsee määrä vinyylejä mutta pikku hiljaa aikuiset poikani ovaf besorkanneet ne. Syy on se ettei levaria ole ollut yli kymmeneen vuoteen ja eri vehkeillä on kuunneltu se mitä tarttee. Zeppelin ja steely danin levyistä on menossa jo kolmannet.
  Broman on hyvä. Janne Schafer vielä pare. Näin schafferin vuosi sitte ahvenanmaalla pienessä musiikijuhlassa. Soitti akustista. Juttelin ja kundi liki liikuttui kun muistutin 70-l alun Ruisrock keikasta.
  Vinyyli tekee kovaa paluuta. Mun helmi on Randy Californian Kapt. Kopter & Fabulous twirly birds. Kakkonen Fullmoonin sinikantinen with buzz feiten…. Joo Alppu oli maailman kovin kepittäjä,, no ei ollut.

  Toi Kaamoksen deeds & talks oli kyllä kova teko turkulaisilta. Sanoitukset on kyllä aika korneja ja mahtoikohan kundit itekkään tietää mitä kirjoittivat. Sain levyn lahjaksi joskin vähiin jäi kuuntelu.
  Greetings from Tapiola

  • Kiitos viestistäsi – ja siitä että löysit Retrokin! 70-luvun alkupuolella tehtiin todella paljon upeaa musiikkia, joka ei kyllä kalpene ikinä, sekä tässä maassa että naapureissa. Onneksi monet noista kavereista tekevät vieläkin musiikkia, esimerkiksi mainitsemasi Kaamos oli viime talven keikalla todella kova, varsinkin Murtojärvi kitaristina uskomaton! Ruotsalaisista Georg Wadenius kävi viime keväänä Malmitalolla, jäi ikävä kyllä näkemättä. Hyvää syksyä Tapiolaan! t. Pekka

   • Moro

    Murtojärvi on todella monialainen kitaristi. Soittaa kait myös Janos Valmusen legendaarisella Bussipysäkillä – kappaleella. Siis kai.

    Näköjään on karseesti loopin sisällä olevaa musiikkia mistä ei tiiä mittään. Hyvä kun tuotte esille
    Hienoa kun radioiden soittolistalla nämä pyörii. Tein klapeja mökilla ja remppasin moottorisahaa. Kolmen tunnin aikana tuli 4 kertaa Laura Braniganin I loose my self control. So did I as well. Onneksi klapi ei osunut Claes Ohlsoonin radioon 9 e.

    tapio

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: