• Retroa vai rockia?

  Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

  Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  Liity 40 muun seuraajan joukkoon

Arvostelukappaleita kiitos!

Vaikka levyhyllymme notkuvatkin vuosikymmenien saatossa kertyneistä herkuista, haluamme kiihkeästi tutustua myös uudenuutukaisiin urotekoihin. Ja kertoa mielipiteemme niistä.

Siispä – yhtä lailla tekijät kuin levylafkatkin – lähettäkää vinyylinä (mieluiten), CD:nä tai DVD:nä julkaistut hengentuotteenne konkareiden ruodittavaksi. Kahtena kappaleena (ehdottomasti) osoitteella: Keijo Lindgren, Rimpisuontie 7, 00730 Helsinki.

Myönteinen julkisuus on varma nakki, jos edes jompikumpi meistä pitää kuulemastaan.

Miksi kaksi?

Pyrkimyksenämme on kynäillä yksinomaan hyviä, sekä artistille että äänitteelle mahdollisimman hyvin oikeutta tekeviä, levyarvioita. Vaikka olemmekin sielunveljiä, on musiikillisissa mieltymyksissämme isojakin eroja. Tässä tapauksessa se koituu tyystin sinun eduksesi.

Mikäli kumpainenkin meistä pitää kuulemastaan, on tuloksena tupla-arvio – ajatuksia, tuntemuksia ja näkemyksiä kahden itsenäisen kuunteluprosessin pohjalta. Tupla-arvioista tärkeimmät julkaisemme myös englanniksi.

Jos taas ainoastaan toinen meistä innostuu asiasta, saat lukea kehuja normaaliarvion muodossa. Vika ei ole suinkaan sinun, jos toisella meistä on maku sormessa ja sormi ties missä…

Entäpä jos kumpikaan meistä ei ymmärrä aivoituksiesi arvoa? Silloin pidämme turpamme visusti tukossa. Retrokki kun kirjoittaa ainoastaan hyväksi kokemastaan musiikista. Negatiivista kritiikkiä joudut kerjäämään muualta, sorry vaan.

Huomaa kuitenkin, että moinen arvosteluformaatti koskee vain meille arvioitavaksi lähetettyjä äänitteitä. Oman levyhyllyn aarteita hehkutettaessa kaverin mielipiteellä ei ole mitään merkitystä…

Kärsivällisyyttä!

Ei muuten kannata hermostua, jos arviota ei ihan heti postilaatikon kolahdettua Retrokkiin ilmaannu. Meitä kun ei ole sidottu kaupallisiin aikatauluihin, haluamme paneutua kuulemaamme perin pohjin ja kaivella myös taustoja. Joku kiekko saattaa viedä kauemmin, joku kolahtaa laakista. Kiitos siis kärsivällisyydestänne!

Kuuntelemme mielellämme myös mietteitä arvioistamme: olemmeko ymmärtäneet lainkaan sitä, mihin olette musiikilla tähdänneet? Vai onko homekorvilla vikaa paitsi kuulossa, myös ymmärryksessä? Diskurssia kehiin!

Keitsi & Pekka

Mainokset

4 vastausta

 1. Terve! Laitoin aliakseni Sam Marsalan uuden Trails of Mist CD:n postiin ja toiseen pakettiin ekan Scapes & Tracksin. Rattoisaa kuuntelua!

  T: Sami Sarhamaa (Kataya, Liquid Wolf etc)

  • Moi vaan Sami.

   Kiekot saapuivat perille. Kiitos niistä.

   Sen verran on arviointia odottavaa tavaraa jonossa, että ihan huomiseksi emme ehdi niitä ruotia. Pikku pätkän pitkämielisyyttä sinulta(kin) toivomme 🙂

   Pekka & Keitsi

 2. Moi Keitsi ja Pekka!

  Epäluulo alkoi kalvaa mieltä, jotta ovatkohan toukokuussa lähettämäni tuoreemmat RuoTo-pitkäsoitot päässeet perille asti. Ei sillä, että hinkuisin arviota lukemaan, siitä päätätte toki itse milloin ja mistä kirjoitatte, mutta näin jälkikäteen ajatellen paketti saattoi hyvinkin olla liian paksu lähetettäväksi 30mm kirjekuoressa.

  Kiitos blogista ja mukavaa kesän jatkoa!
  -Ossi O-P

  • Terve Ossi, ja kiitos viestistäsi.

   Kiekot tulivat perille, kiitos niistä! Kesälomat, futiskisat sun muut elämää häiritsevät tekijät ovat heittäneet omia hidastavia mutkiaan kuunteluun ja kirjoittamiseen. RuoToa on kyllä jo kuunneltu, ja juttukin on tulossa.

   Hyvää kesän jatkoa,
   Pekka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: