• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Retrokki kuuntelee: Lauri ”Arno” Ankerman & The Ankermen ”Muistelmia tieltä live”, 2015

Lauri Ankerman LiveKansa huutaa vinyyliä!

Olen ymmärtänyt, että tämä Lauri ”Arno” Ankermanin ja Ankermenien keikkajulkaisu lingotaan maailmalle ainoastaan tuhdissa vinyylimuodossa, latauskoodin kera. Albumi sisältää kuusi akustispohjaista biisiä, kahta uutta kappaletta vaille kokoonpanon kahdelta aikaisemmalta levyltä tuttuja. Laulut on äänitetty viime vuonna ja tämän vuoden alussa erinäisillä keikkapaikoilla, mm. Rekolan Kinossa ja Bar Loosessa.

Ja tyylihän on tuttu: vetävää akustista jump-bluesia, Ankermanin laulun ja akustisen kitaran plörönä Mikko Koivisto (huuliharppu), Sonja Korkman (rummut ja laulu), Veikka Pohto (basso) ja Jere Perkiökangas (basso, ”Lamppu”). Äänityksessä on sameaa kaikua, tilan tuntu ja tunnelma ovat vahvoja. 70-luvun klubikeikoilta äänitetyt vinyyli-bootlegit muistuvat mieleen, Stonesit, Doorsit sun muut.

Itseäni miellyttävät eniten Ankermanin ja Sonja Korkmanin vuorovedoin laulama ”Lamppu” ja sen nytkyttävä kamelikomppi sekä ”Laivoja katsomaan”, joka on sukulainen edellisen levyn ”Singaporen satamassa” -kupletille. Ankermanin National tuo muistuman myös Faces-yhtyeen hieman horjuvalta mutta äärimmäisen koskettavalta alkutaipaleelta. ”Sokerileipurin” torttujutut hymyilyttävät yhä, ”Heilalaulussa” Mikko Koivisto ja Ankerman itse ottavat soolotilaa.

Hienoja muistelmia, jotka ovat tuottaneet yhtyeelle ehkä myös mustelmia.

Pekka

Lauri ”Arno” Ankerman & The Ankermen: Muistelmia tieltä live (Northern Stars NSLP 49, 2015)

lauriankerman.wordpress.com

www.facebook.com/lauriarnoankerman

www.runningmoose.fi

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: