• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 41 muun seuraajan joukkoon

  • Mainokset

Retrokki kuuntelee: The Groke ”Monstrorum Historia” (2014)

The GrokeOulusta jyrähtää taas, pilkettä unohtamatta.

Mitäköhän Oulun veteen on sekoitettu? Sen verran häröltä The Groke kuulostaa, että ihan kevyt mikseri ei tätä fuzzilla sakeutettua, turboahdetuilla riffeillä kyllästettyä rock’n’rollia kypsytä. Lopputulos sisältää myös häpeilemättömän rohkeaa laulua, muutaman suvannossa liplattavan rauhallisemman osuuden, tuplakitaroinnin siivittämää heavylaukkaa ja vatsaa vääntäviä monsteririffejä. Ja tämä kaikki vain ”Raconteurissa”. Kertakaikkisen tuhtia tavaraa!

Lyhyt ”Tequila Sunset” kieroilee valssitahtisella panhuiluilulla, ”Blind Eyes” vie sävelkulullaan silkkitielle, askellus on raskaan pätkivää, laulu yksitotisen junnaavaa. Jossain tätä taidetaan kuvata nimikkeellä ”stoner” – tylyn toisteista ja hypnoottista junttaa. ”Ain’t Worth a Dime” vuorottelee jytisevien kertosäkeitten ja rauhallisten säkeistöjen välillä, lisäpontta tuo moniääninen tai moniäänitetty laulu sekä miellyttävän akustinen väliosa.

”End of the Fearin” jytisevästi askeltava riffi on puhdasta Sabbathia, säkeistöt kiitävät mahtavaa laukkaa, seuralainen huomauttaa nykivästä jalasta. Levyn nimikappaleesta tehdyllä videolla Stratocaster ja Gibson nypläävät, näykkivät, vingahtelevat, kirskuvat ja jumittavat – makeaa kitarismia, jollaista itsekin soittaisin jos soittaisin, mutta perhana kun myin kitarani rahapulassa jo 80-luvulla. Ja helppohan se on soittaa, kun pohja ei anna tumaakaan periksi.

Kokonaisuutena the Groke eli Jesse Heikkinen (kitara, laulu), Miika Heinonen (rummut, laulu), Petri Henell (basso, laulu), Joonas Karjalainen (koskettimet, laulu) ja Juho Törmälä (laulu, kitara) on onnistunut esikoisellaan erinomaisesti. Stoner-jyrään kuuluvaa hypnoottisuutta ja biisien venymistä kompensoidaan ja koristellaan jopa Queenin tontille kurottavilla lauluosuuksilla, törähtääpä paikoin trumpettikin viitteenä bändin Ennio Morricone -mieltymykseen.

Ehkä oululainen mikseri tuottaa spektriin ylimääräisiä värejä, sillä genreen kuuluvaa yksitotisuutta tällä levyllä ei totisesti ole.

Pekka

The Groke: Monstrorum Historia (MediaCroco MCR050413, 2014)

thegroke.net

www.facebook.com/thegrokeofficial

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: