• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 41 muun seuraajan joukkoon

  • Mainokset

Retrokki kuuntelee: Peppina ”Follow Your Gravity” (2015)

PeppinaSuomalaisen Peppina Pällijeffin viiden biisin joukkorahoitettu EP, toteutettu USA:ssa.

Lyhyesti: laulaja ja lauluntekijä Peppina Pällijeffin hitRECord-tuotantoyhtiön (www.hitrecord.org) nettipalveluun lataama musiikki, tekstit ja kuvat havahduttivat tuotantoyhtiön perustajan, näyttelijä Joseph Gordon-Levittin. Hänen avullaan Peppina päätyi mm. Sundance-festivaaleille.

Kuuluisuus avaa myös muita ovia ja synnyttää tärkeitä verkostoja. Kaikkeen se ei kuitenkaan taivu, joka lienee syy siihen, että Peppina päätti julkaista musiikkiaan joukkorahoituksen avulla.

Olin nähnyt joitain Peppinan videoita, ja ihastunut hänen luonnolliseen, tyttömäiseen lauluääneensä. Parasta puhtaana, ajattelin, ei lisäaineita. Aivan kuten Jessica Prattin ahkerassa rotaatiossa pyörinyt ”Back, Baby” -biisi. Sitä samaa odotin Peppinan EP:ltä: kesäaamun raikkautta, sydäntä vääntävää nostalgiaa, leikkisyyttä, vähän hempeyttäkin.

Ymmärrän ”Follow Your Gravity” -EP:n jonkinlaisena käyntikorttina. Kappaleet esittelevät monipuolisesti Peppinan eri puolia pianovetoisesta, jousien ja kaikuvan sähkökitaran dramatisoimasta ”We Can Go Back Again” -mahtiballadista, isosti taustoitetusta ”Time Standing Still” -avauksesta ”What You Are Will Shown” rallatuksella kevennettyyn keinuvaan, aurinkoisen ukulelen maustamaan folkkiin.

”My Only Heart” rullaa americana-hengessä akustisine kitaroineen ja viuluineen. Nimikappaleen sähkökitaranakutus antaa odottaa voimapoppia, tuloksena on kuitenkin harkitusti viuluvälikkeiden värittämä ja tahdittama rytmikäs balladi.

Musiikki on toteutettu New Yorkissa vakuuttavasti ison maailman malliin, varmastikin ihan tarkoituksella. Sävellykset ovat niin vahvoja, että ne toimisivat riisutummillakin sovituksilla. Ehkä Peppinan viehko lauluääni löisi silloin vahvemman persoonallisen leimansa? Soundcloudissa olevat biisit nimittäin vahvistavat, että nuoresta iästään huolimatta Peppina hallitsee äänensä suvereenisti, ja uskaltaa ottaa vapauksia ja variaatioita tutuissakin kappaleissa.

Joka tapauksessa EP osoittaa Peppinan lahjat säveltäjänä ja laulajana. Saas nähdä mitä seuraavaksi.

Pekka

www.soundcloud.com/peppinamusic

PS. Kickstarter, Indiegogo ja Pledgemusic ovat entistä tärkeämpiä väyliä omaehtoiselle tekemiselle. Jokaisesta löytyy tälläkin hetkellä osallistumisen arvoisia projekteja.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: