• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 41 muun seuraajan joukkoon

  • Mainokset

Retrokki kuuntelee: Tears Apart ”Tears Apart” (Ilmaa 2014)

Tears ApartModernia suomalaista rhythm&bluesia länsirannikolta. Kantta myöten tyylikäs paketti.

Tears Apart tasapainoilee perinteen ja nykyajan keinulaudalla: sielultaan tummanpuhuvaa soulia ja rhythm&bluesia, ulosanniltaan beigeksi puleerattua, toisaalla kreemillä ja kertosäkeillä kuorrutettua.

Ensimmäiset kuulokuvat levyn aloittavasta ”Make It” -biisistä sijoittavat Tears Apartin jonkin designhotellin aulaan. Viileää, tyylipuhdasta, kiveä ja kromia, jalopuuta, vaaleaa nahkaa, kaikua ja kopinaa. Varsinaissuomalainen minussa esittää oletuksen: Suomen länsirannikko – Tears Apartin tapauksessa Turku – imee Ruotsista tyyliä ja tapaa, hengittää melkein samaa kookospallojen kyllästämää ilmaa. Siitä kansainvälinen tyyli, viileyden ja kohteliaan sydämellisyyden yhdistelmä. Saksofoni viiltää pintaan pienen särön.

”Saviour” ja ”Still In Love” ovat laiskan rauhallisia, tyynesti sykkiviä ja tarttuvia soul-pop-biisejä, välillä kuulas saksofoni piirtää levollisen kaaren. Täydellisiä hitaan sunnuntai-iltapäivän rytmittäjiä, tarttuvat kertosäkeet viestivät hittipotentiaalista.

Laulaja Lotta Svartsjö – yhtyeen dynamoksi oletettu – omaksuu välillä vaanivan, maanläheisen ja kohtalokkaan, eläimellisenkin roolin: ”Lazy Girl” vääntää Martti Wallasvaaran ilkeän kitarariffin varassa, sovitus jättää tilaa Petri Viitalan saksofonille ja Mikko Jakosen uruille. Samaa funk-veiviä vääntää myös ”Find Our Love”, kunnes kertosäkeessä noustaan Curtis Mayfield -falsettiin jousitaustoineen. Jalka napsuu.

”Tears” ja Svartsjö laulaa kevyesti kuin enkeli, biisi etenee kirkkaasti tikkaavan kitaran ja kuulaiden syntikoiden sekä kevyen perkussion varassa. Soul-progea? ”Stay” on kovin rauhallinen ja tyylikäs, akustisen kitaran ja sähköisten purskahdusten lisäksi ilmeisestikin Markus Perttula sparraa laulussa, kiehnäävä pehmo-soul.

”No One” on aika selkeä kunnianosoitus Stevie Wonderille ‒ rytmiryhmä Mikko Mäki, rummut ja Raine Hynninen, basso sekä Wallasvaaran rytmikkäät kitarakuviot kuljettavat biisiä, keikalla voi hyvinkin keittää! Video ko. biisistä yhtyeen kotisivuilla on kovin tyylikäs sekin. Kyllä Tears Apart oman paikkansa soul-pop-kentällä lunastaa, sieltä kaupunkilaisemmasta ja tuunatummasta suomi-soulin kulmasta. Jokunen karheampi tarttumapinta olisi voinut varmistaa syvemmän kouraisun.

Pekka

Tears Apart: Tears Apart (Ilmaa001, 2014)

www.tearsapart.com

facebook.com/lottasmusic

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: