• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 41 muun seuraajan joukkoon

  • Mainokset

Retrokki kuuntelee: Electric Wheels of Confusion ”Rockface” EP, 2014

RockfaceHelsinkiläinen trio veistää vauhdikasta ja ankaraa heavy-punkkia.

Muistan kyllä ne alkuperäiset Kivikasvotkin, Fredin, Georg Dolivon ja muut. Tämä kivikasvotrio on ihan muuta maata: ehkä viihdettä jähmeimmässä laavavirrassa viihtyville, monimausteista yksinkertaisen rytmin makuun päässeille, herkkua uusia kykyjä etsiville. Kaikki variantit taitavat tosin löytää jotain itseään puhuttelevaa tältä neljän biisin EP:ltä. Tarkoittaa, että Electric Wheels of ConfusionAntti Väärälä (kitara, laulu), Matti Stenvall (basso) ja MikkoP (rummut) – ehkä vielä etsii kokeilujen kautta ydintään.

Tyyliharjoitelma, kopio tai pastissi tämä ei ole, en ainakaan usko niin, vaikka raskaamman rockin uudempi kenttä vähän vieras onkin. Tunnistan eri biiseissä aineksia grungesta, progesta, ehkä rhythm&bluesistakin (”Cobra” vääntelehtii ja kouristelee hieman muinoisen Freen malliin). ”Babysteps to Hell” tuo mieleen Rushin melodisine väliosineen ja loppupuolen kimpparutistuksineen, trio tämäkin. ”Hola, Rollers” on varsinkin laulun ja tunnelman osalta Seattle-meininkiä, referensseinä Pearl Jam tai vieläkin enemmän Soundgarden. Vaikuttajiksi kaverit itse luettelevat mm. Fugazin, Helmetin ja Misfitsin. Katson videota yhtyeen nettisivuilla, vertaan vaikutteita, ymmärrän paremmin, näen ja kuulen kuilun.

Electric Wheels of Confusion viihtyy yhteisissä löylyissä, näillä lauteilla ei sooloilla. ”Curmudgeon metal from Hki, Fin” julistaa bändin nettisivu: “We play our fucked up version of heavy metal”, sanovat. Samoilta sivuilta käy ilmi useamman vuoden historia, keikkojakin on näköjään kertynyt kiitettävästi. Jos pisteitä jaettaisiin, antaisin kolme viidestä. Siinä.

Pekka

Electric Wheels of Confusion: Rockface

www.ewcband.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: