• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Retrokki kuuntelee: Electric Wheels of Confusion ”Rockface” EP, 2014

RockfaceHelsinkiläinen trio veistää vauhdikasta ja ankaraa heavy-punkkia.

Muistan kyllä ne alkuperäiset Kivikasvotkin, Fredin, Georg Dolivon ja muut. Tämä kivikasvotrio on ihan muuta maata: ehkä viihdettä jähmeimmässä laavavirrassa viihtyville, monimausteista yksinkertaisen rytmin makuun päässeille, herkkua uusia kykyjä etsiville. Kaikki variantit taitavat tosin löytää jotain itseään puhuttelevaa tältä neljän biisin EP:ltä. Tarkoittaa, että Electric Wheels of ConfusionAntti Väärälä (kitara, laulu), Matti Stenvall (basso) ja MikkoP (rummut) – ehkä vielä etsii kokeilujen kautta ydintään.

Tyyliharjoitelma, kopio tai pastissi tämä ei ole, en ainakaan usko niin, vaikka raskaamman rockin uudempi kenttä vähän vieras onkin. Tunnistan eri biiseissä aineksia grungesta, progesta, ehkä rhythm&bluesistakin (”Cobra” vääntelehtii ja kouristelee hieman muinoisen Freen malliin). ”Babysteps to Hell” tuo mieleen Rushin melodisine väliosineen ja loppupuolen kimpparutistuksineen, trio tämäkin. ”Hola, Rollers” on varsinkin laulun ja tunnelman osalta Seattle-meininkiä, referensseinä Pearl Jam tai vieläkin enemmän Soundgarden. Vaikuttajiksi kaverit itse luettelevat mm. Fugazin, Helmetin ja Misfitsin. Katson videota yhtyeen nettisivuilla, vertaan vaikutteita, ymmärrän paremmin, näen ja kuulen kuilun.

Electric Wheels of Confusion viihtyy yhteisissä löylyissä, näillä lauteilla ei sooloilla. ”Curmudgeon metal from Hki, Fin” julistaa bändin nettisivu: “We play our fucked up version of heavy metal”, sanovat. Samoilta sivuilta käy ilmi useamman vuoden historia, keikkojakin on näköjään kertynyt kiitettävästi. Jos pisteitä jaettaisiin, antaisin kolme viidestä. Siinä.

Pekka

Electric Wheels of Confusion: Rockface

www.ewcband.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: