• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Autossa soi: Jerry Kannu & Lentopetroolit ”Kiertoradalla”, 2014

KiertoradallaAuto on täsmälleen oikea paikka kuunnella kainostelematonta, tien epätasaisuudet, kiertokangen kolinan ja pelkääjän paikalta kantautuvan särön peittävää perusrockia. Keikkalava lienee myös suositeltava.

Länsi-vantaalaisen retkueen kakkoskiekko jatkaa siitä, mihin esikoinen jäi: ei neitimäistä sipsuttelua, ei potikoiden hienosäätöä, ei hipsterielkeitä. Niiden sijasta ”Kiertoradalla” tarjoaa lahkeita lepattavaa roisiakin rokettirollia, koukuttavaa tasatahdin tahkoamista ja suoraviivaista, jopa uhkarohkeaa vokaalipaahtoa. Kaverit käyttävät ilmiselvästi korkeaoktaanista.

Edellisen levyn kohdalla naitin Ronski Gangin ja Alice Cooperin, kun kuvailin Jerry Kannun ja Lentopetroolien musiikkia. Vetäydyn tuosta naimakaupasta musiikin osalta, asenne tosin pätee edelleen. ”Kiertoradalla” on edellistä levyä – ja Cooperia – sähäkämpi. Kiekolle on päätynyt roiskeita rock’n’rollista ja rockabillystä, Hurriganesta ja haisaapasta, sitä alkuperäistä. Osa retroilusta on varmasti tarkoituksellista wah-wah- ja fuzz-pedaaleineen. Kitarat on roolitettu selkeästi, ehkä niiden tiiviimpi kanssakäyminen ja vuoropuhelu olisi rikastuttanut nyt aika paljon lauluun perustuvia biisejä.

Jossain olen havaitsevinani, että kitarat ryhmittäytyisivät lentoonlähtoon. Sytytys iskee kipinää, mutta polttoaine ei kuitenkaan leimahda. Näen silmissäni ja kuulen korvissani vantaalaisversion Lynyrd Skynyrdistä. Asenne on oikea, maltilla ja maukkailla kitaramausteilla, esimerkiksi työstetyillä tuplariffeillä voisin ehdottaa uutta naimakauppaa. Näin laulu saisi sparrauspartnerin ja kokonaisuus lisäväriä. Thin Lizzy, anyone?

Ohjauspyörän äärestä totean: hyvää työtä tähän asti, Joni Nuutinen, laulu, Matti Rautala ja Pekka Muurinen, kitarat, Juha Vilhunen, basso ja Janne Ojalehto, rummut!

Pekka

Jerry Kannu & Lentopetroolit: Kiertoradalla (Vandango Levyt VANDANGO-002, 2014)

https://fi-fi.facebook.com/jerrykannulentopetroolit

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: