Autossa soi: Jerry Kannu & Lentopetroolit ”Kiertoradalla”, 2014

KiertoradallaAuto on täsmälleen oikea paikka kuunnella kainostelematonta, tien epätasaisuudet, kiertokangen kolinan ja pelkääjän paikalta kantautuvan särön peittävää perusrockia. Keikkalava lienee myös suositeltava.

Länsi-vantaalaisen retkueen kakkoskiekko jatkaa siitä, mihin esikoinen jäi: ei neitimäistä sipsuttelua, ei potikoiden hienosäätöä, ei hipsterielkeitä. Niiden sijasta ”Kiertoradalla” tarjoaa lahkeita lepattavaa roisiakin rokettirollia, koukuttavaa tasatahdin tahkoamista ja suoraviivaista, jopa uhkarohkeaa vokaalipaahtoa. Kaverit käyttävät ilmiselvästi korkeaoktaanista.

Edellisen levyn kohdalla naitin Ronski Gangin ja Alice Cooperin, kun kuvailin Jerry Kannun ja Lentopetroolien musiikkia. Vetäydyn tuosta naimakaupasta musiikin osalta, asenne tosin pätee edelleen. ”Kiertoradalla” on edellistä levyä – ja Cooperia – sähäkämpi. Kiekolle on päätynyt roiskeita rock’n’rollista ja rockabillystä, Hurriganesta ja haisaapasta, sitä alkuperäistä. Osa retroilusta on varmasti tarkoituksellista wah-wah- ja fuzz-pedaaleineen. Kitarat on roolitettu selkeästi, ehkä niiden tiiviimpi kanssakäyminen ja vuoropuhelu olisi rikastuttanut nyt aika paljon lauluun perustuvia biisejä.

Jossain olen havaitsevinani, että kitarat ryhmittäytyisivät lentoonlähtoon. Sytytys iskee kipinää, mutta polttoaine ei kuitenkaan leimahda. Näen silmissäni ja kuulen korvissani vantaalaisversion Lynyrd Skynyrdistä. Asenne on oikea, maltilla ja maukkailla kitaramausteilla, esimerkiksi työstetyillä tuplariffeillä voisin ehdottaa uutta naimakauppaa. Näin laulu saisi sparrauspartnerin ja kokonaisuus lisäväriä. Thin Lizzy, anyone?

Ohjauspyörän äärestä totean: hyvää työtä tähän asti, Joni Nuutinen, laulu, Matti Rautala ja Pekka Muurinen, kitarat, Juha Vilhunen, basso ja Janne Ojalehto, rummut!

Pekka

Jerry Kannu & Lentopetroolit: Kiertoradalla (Vandango Levyt VANDANGO-002, 2014)

https://fi-fi.facebook.com/jerrykannulentopetroolit

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: