• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 41 muun seuraajan joukkoon

  • Mainokset

Keitsistäkin oli tulla oligarkki…

lotto 3

Katselin eilen minäkin mielenkiinnolla töllöstä, kun eduskunnassa taitettiin taas peistä Suomen osallistumisesta Kyproksen tukipakettiin.

Sen verran sekavaksi väittely äityi, ettei tällainen tavis enää pysynyt kunnolla kärryillä. Ajattelinpa siis täyttää siinä sivussa lottokupongin.

Rasteja piirrellessäni mieleen pamahti kuitenkin kauhuskenaario. Mitä tapahtuisi, jos kohdalle todellakin osuisi tuo kolmen miljoonan euron jättipotti?

Pyhistä vakuutteluista huolimatta en ole lainkaan varma, etteikö Suomessakin voisi toteutua tuo sijoittajan / tallettajan kontolle lankeava vero yli 100.000 euron saldosta pankkitilillä. Sijoittajavastuuksi taitavat sitä kutsua.

Hetkinen, tässä on nyt jotakin mätää! Valtion budjettiin vuositasolla tosi pitkän euron tulouttava Veikkaus huutelee lottotytön suulla harva se päivä, kuinka firman pelejä pelaamalla hurjimmistakin haaveistani voi tulla kertaheitolla totta – ja kuinka samalla edistän omalta osaltani yhteistä hyvää!

Mitäkö tekisin, jos juuri minusta tulisi laakista miljonääri? Parisataatonnia saisin kyllä kulumaan sutjakkaasti. Varovaisena vanhan kansan miehenä panisin loput – no pari milliä ainakin – säästöön. Mutta minne?

Osakesalkkuihin en näinä epävakaina aikoina luota, kiinteistökaupat eivät nekään kiinnosta. Kultaharkot takan reunuksella taas tuntuisivat turhalta pröystäilyltä. Eikä noiden sikakalliiden levyharvinaisuuksienkaan haaliminen hyllyyn innosta, sillä siinähän katoaisi samalla koko keräilyn – etsimisen ja löytämisen – ilo.

Välikysymyskeskustelun perusteella en enää uskaltaisi tallettaa moista jättisummaa pankkiinkaan. Jos niin tekisin – ja moraalittomasti vielä mahdollisimman hyvää tuottoa pääomalleni tavoittelisin – voisin saada niskaani samanlaisen halveksuvan parjausryöpyn kuin nuo eritoten SDP:n Vaasan vaalipiirin voimakaksikon karsastamat oligarkit konsanaan.

Rangaistukseksi valtiovalta omisi surutta pitkälti yli puolet onnenpotkueuroistani. Reiluuteen ja oikeudenmukaisuuteen vedoten vaihdattaisi ne varmaankin Talvivaaran osakkeisiin.

Ei kiitos, tuplaroiston roolia en enää tällä iällä halua kantaakseni.

Taidanpa ostaa juuri säästyneillä lottoroposilla armaalle vaimolle kukkia ja Pipsa-koiralle lakupötkön 🙂

Keitsi

Poliittiikka ei totisesti ole Retrokin heiniä. Aina välillä eteen tulee kuitenkin tilanteita, joissa tekee vastustamattomasti mieli tökätä sanan säilällä päättäjiä persuksiin 🙂

Eikö Kyproksen sijoittajavastuuhässäkässä ole muita kärsijöitä kuin nuo ökyrikkaat venäläiset oligarkit? Eikö maassa ole ihan tavallisia ihmisiä, jotka ovat myyneet esim. asuntonsa ja saaneet siitä muutama satatuhatta euroa vanhuuden varalle?

Kyproksen pankkijärjestelmää jo vuosikausia hyödyntäneet keinottelijat ja rahanpesijät ansaitsevat toki tulla taloudellisesti kuohituiksi. Ei kuitenkaan tavallinen Stratos Kyprodakis vaimoineen.   

EU:n talletussuojan kattama 100.000 euroa ei oikeasti ole iso raha.

Eikä Suomi loppujen lopuksi niin erilainen maa kuin Kypros.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: