• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 41 muun seuraajan joukkoon

  • Mainokset

Levymessuilla Tikkurilassa 10.2.2013

Proge-Pekka Tikkurilan levymessuilla - vielä on väljää...

Proge-Pekka Tikkurilan levymessuilla – vielä on väljää…

Seinäjoen levymessujen jatkeeksi pika-aikataululla järjestetty tapahtuma keräsi myyjiä kotimaan lisäksi Ruotsista ja Saksasta. Asiakkaitakin näytti riittävän!

Tikkurilan Vernissa oli pitkästä aikaa levymessujen areenana. Joskus vuosia sitten muistan käyneeni samassa paikassa enemmänkin soittimiin erikoistuneilla musiikkimessuilla, ja joskus toki keikoilla. Vernissan tila on kauniisti sanottuna intiimi ‒ tässä yhteydessä sanalla on kaksi merkitystä: tunnelma on innostuneen tiivis ja kohdallaan, toisaalta ainakin alkuryntäyksessä ahdas. Ja kauppiaitahan jäi loppuunmyynnin vuoksi rannalle. Vernissan kahvila tarjosi hengähdyspaikan.

Seinäjoen messuilta etelään laskeutuneet ruotsalaismyyjät kiinnostivat Keitsiä ja itseäni. Halpoja jenkkikiekkoja? Laarien ylijäämää poistohinnoin? Ei tällä kerralla. Sen sijaan hintatietoisia harvinaisuuksia Mellotronen-tiskillä, hieman arvelluttaviakin uudelleenjulkaisuja saksalaisdealerin laatikoissa, ja jostain nuo suomalaismyyjätkin aina kiinnostavia kiekkoja tiskeille kaivavat. Silmiinpistävää oli runsas vinyylitarjonta, varsinkin uudelleenjulkaisuja näytti riittävän. Välillä hinta ja kunto eivät oikein tuntuneet korreloivan.

”Suunnitelmissa on järjestää Vernissassa lisääkin messuja”, totesi puuhamies Marko Tuominen. Saman miehen käsiala näkyi edellispäivänä Seinäjoella, ja näkyy seuraavan kerran toukokuun alussa pidettävillä Hyvinkään messuilla. Juttutuokio Markon kanssa paljasti, että mies on järjestänyt messuja jo parikymmentä vuotta muutaman vuoden taukoa lukuun ottamatta. ”Sivutyö”, totesi mies kun tivasin mahtaako messujärjestäjänä puurtaminen olla pääasiallinen leipäpuu. ”Joskus tuli laskeskeltua mahtaisiko tällä pärjätä täysipäiväisesti, tulos oli kuitenkin negatiivinen.”

Messujahan Suomessa riittää lähes joka viikonlopulle. Siihen kun vielä ynnää messut Ruotsissa ja Hollannissa, pitää jo harjoittaa taulukkolaskentaa päällekkäisyyksien välttämiseksi. Markokin kertoi seuraavansa tarkasti Ruotsin messujen aikatauluja, ja limittävänsä omat messunsa niiden suhteen: ”Ruotsissa messut tuppaavat olemaan aina kuun lopulla.” Sen vuoksi Marko siirsi tänä vuonna Hyvinkään messut huhtikuun lopulta toukokuun alkuun, sillä kyllähän ruotsalaismyyjät vetävät myös maksavia ostajia. Suunnitelmia muistakin messuista on ollut: laivalla? ”Joskus on suunniteltu, samoin mietinnässä on ollut messujen järjestäminen Tallinnassa, mutta riittääkö ostajia?”

Vernissan messut olivat kaiken kaikkiaan positiivinen kokemus ‒ meikäläisille osin siksikin, että ne järjestettiin käytännöllisesti katsoen kotiportailla.

Jatkoa odotellessa,

Pekka

PS. Lisää kevään levymessuja täällä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: