• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Fanzine – hän elää!

Ei ikävä kyllä se Waldemar Walleniuksen Fanzine, vaan fanzine noin niin kuin yleisesti. Viimeisimpänä postiluukusta tipahti englantilaisen Jason Smithin itsekseen työstämä Fantastic Expedition. Jos on yhtään country-rockiin perehtynyt, osaa vetää yhtäläisyysmerkit lehden nimen ja Dillard & Clark -yhtyeen lähes samannimisen albumin välille – tällaiselle vannoutuneelle country-, folk-, swamp- yms. -rockin ystävälle Fantastic Expedition on siis varsinainen aarreaitta. Kuten kannessa seisoo, ”An Appreciation of West Coast Music”.

Ja aiheet, ne ovat sitä itseään: jo mainittu Dillard & Clark, Pure Prairie League, Flying Burrito Brothers ja vielä erikseen Rick Roberts, America, Country Funk..kukin numero on keskittynyt yleensä yhteen artistiin. Vaikka levytetty tuotanto onkin juttujen selkärankana, kirjoittaja Smith on rikastuttanut sisältöä artistihaastatteluin – se onkin yksi tämän fanzinen vahvuuksista, sillä esimerkiksi Rick Robertsista en ole tähän mennessä tainnut lukea vielä yhtäkään haastattelua. On mielenkiintoista lukea myös artistien myöhemmistä vaiheista, sillä ne ikoniset levythän ilmestyivät jo 70-luvun alkupuolella. Yllätykseksi aika moni artisti on jatkanut uraansa pienimuotoisesti, ilman suurempaa numeroa ja suosiota. Kai sitten Amerikassakin riittää noita pizzerioiden nurkkia…

A5-kokoisessa, yli 40-sivuisessa lehdessä on kiiltävät nelivärikannet, tähän mennessä on ilmestynyt seitsemän numeroa, kaikkia lienee vielä saatavilla. Jason Smith on laajentanut harrastustaan myös äänitteiden puolelle, ja julkaissut Slipstream-merkillään toistaiseksi Country Funk -bändin cd:n, tulossa lienee muitakin. Lehden Facebook-sivut avautuivat jokin aika sitten, jäseninä on myös muutamia juttujen aiheina olevia muusikoita. Lehtiä voi tilata alla olevasta osoitteesta. Tell Jason I sent you!

Pekka

www.fantasticexpedition.com ja sitten siellä Facebookissa

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: