Fanzine – hän elää!

Ei ikävä kyllä se Waldemar Walleniuksen Fanzine, vaan fanzine noin niin kuin yleisesti. Viimeisimpänä postiluukusta tipahti englantilaisen Jason Smithin itsekseen työstämä Fantastic Expedition. Jos on yhtään country-rockiin perehtynyt, osaa vetää yhtäläisyysmerkit lehden nimen ja Dillard & Clark -yhtyeen lähes samannimisen albumin välille – tällaiselle vannoutuneelle country-, folk-, swamp- yms. -rockin ystävälle Fantastic Expedition on siis varsinainen aarreaitta. Kuten kannessa seisoo, ”An Appreciation of West Coast Music”.

Ja aiheet, ne ovat sitä itseään: jo mainittu Dillard & Clark, Pure Prairie League, Flying Burrito Brothers ja vielä erikseen Rick Roberts, America, Country Funk..kukin numero on keskittynyt yleensä yhteen artistiin. Vaikka levytetty tuotanto onkin juttujen selkärankana, kirjoittaja Smith on rikastuttanut sisältöä artistihaastatteluin – se onkin yksi tämän fanzinen vahvuuksista, sillä esimerkiksi Rick Robertsista en ole tähän mennessä tainnut lukea vielä yhtäkään haastattelua. On mielenkiintoista lukea myös artistien myöhemmistä vaiheista, sillä ne ikoniset levythän ilmestyivät jo 70-luvun alkupuolella. Yllätykseksi aika moni artisti on jatkanut uraansa pienimuotoisesti, ilman suurempaa numeroa ja suosiota. Kai sitten Amerikassakin riittää noita pizzerioiden nurkkia…

A5-kokoisessa, yli 40-sivuisessa lehdessä on kiiltävät nelivärikannet, tähän mennessä on ilmestynyt seitsemän numeroa, kaikkia lienee vielä saatavilla. Jason Smith on laajentanut harrastustaan myös äänitteiden puolelle, ja julkaissut Slipstream-merkillään toistaiseksi Country Funk -bändin cd:n, tulossa lienee muitakin. Lehden Facebook-sivut avautuivat jokin aika sitten, jäseninä on myös muutamia juttujen aiheina olevia muusikoita. Lehtiä voi tilata alla olevasta osoitteesta. Tell Jason I sent you!

Pekka

www.fantasticexpedition.com ja sitten siellä Facebookissa

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: