Uutta vanhaa lukemista: Nostalgia Rock’n’Roll Magazine

nostalgiaToista vuotta ilmestyvä ruotsalainen aviisi, kotipaikka Karlskrona. Tekijät arvatenkin – ja joidenkin kuvien perusteella – viisikymppisiä, ikänsä klassista rockia harrastaneita.

Ikävä kyllä niinkin triviaali asia kuin lehden kliseinen nimi melkein estää siihen satsaamasta. Sillä vaikka nostalgiasta on kyse, en halua että siitä minua muistutetaan! No, leikki sikseen: lehti on virkistävästi ja värikkäästi sekä laaja-alaisesti koostettu paketti 50-, 60- ja 70-lukujen musiikkiin ja musiikkielämään liittyvistä ilmiöistä. Artisteista, keräilijöistä, levykaupoista, soitinliikkeistä – jutut ovat kevyitä ja helppolukuisia. Ei siis perinpohjaisia akateemisia artisti- tai julkaisuhistoriikkeja painostietoineen ja matriisinumeroineen, vaan perusvireeltään positiivisia ja ehkä vähän kiiltokuvamaisiakin artikkeleita.

House of Oldies -levykauppa Tukholmassa, myös tästä Nostalgiassa kerrotaan.

Ruotsin tunnetuin Beatles-keräilijä, jonka kokoelmien parissa George Martinkin viihtyy. Ankara T.Rex– ja Marc Bolan -diggari, elinikäiset Rolling Stones -entusiastit Stones Vikings, Tukholman, Göteborgin ja Malmön levy- ja soitinkaupat… Entä millainen oli Trettioåriga Kriget, ja mitä yhtyeen jäsenille on vuosikymmenten aikana tapahtunut. The Shakers sitten – 60-luvulta tähän päivään; ja Peps Persson!

Yhteistä lehden artisteille on tyyli, perustuipa se sitten 50-, 60- tai 70-lukuun – Chuck Berrysta hypätään luontevasti tämän päivän rockabilly- ja rock’n’roll-artisteihin: edellisen numeron kannessa poseerasi Fatboy. Tässä maailmassa Status Quo ja Jethro Tull ovat täysin kuranttia valuuttaa, kuten myös Manfred Mann ja Alice Cooper, jonka kanssa perataan 60-luvun merkittäviä albumijulkaisuja. Graveyard, häpeilemättömästi 60- ja 70-luvujen psykedeliaa, rhythm’n’bluesia ja heavya yhdistelevä ruotsalainen poppoo saa sekin huomiota.

Ihan mukava lehtituttavuus, yksi sen ansiokkaista piirteistä ainakin allekirjoittaneelle on, että lehden esimerkkien valossa rockin harrastus myös varttuneemmalla iällä on ihan ok.

Pekka

www.rocknrollmagazine.se

PS. Eilen tipahti postiluukusta uusi Flashback – vaikutti taas lupaavalta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: