Millainen ihminen omistautuu vinyylille?

Vaikka verkko vilisee musiikkiblogeja, harvassa on niin mielenkiintoisia aineksia, että niitä tulisi seurattua säännöllisesti.

Itselleni yksi poikkeuksista on Eilon Paz -nimisen kaverin toimittama Dust & Grooves (www.dustandgrooves.com), ehkä aiheensa vuoksi: Paz esittelee blogissaan vinyylikeräilijöitä, pääasiassa USA:sta, joskus myös muualta. Kaveri on ammatiltaan käsittääkseni valokuvaaja, niinpä hän myös kuvaa tapaamiaan keräilijöitä kokoelmiensa parissa.

Ja mitä tyyppejä!

Samoin kuin Record Collectorissa esitellyillä keräilijöillä, myös Pazin kohteilla on erityispiirteitä (en tarkoituksella sano ”vinksahduksia”, sillä tuntuu, että kaikille keräilijöille vinyyli ja kunkin keräilykohde ovat elämää suurempia asioita – ja niinhän ne meille ovat). Jotkut keräävät vain sinkkuja, yksi ainoastaan Sesame Street -sarjaan liittyviä levyjä, toinen afrikkalaista vinyyliä.

Oma suosikkini tähän asti esitellyistä keräilijöistä on istanbulilainen, karussa kellarihuoneistossaan asuva Mustafa, jonka pääasiallinen keräilykohde on turkkilainen transvestiittiartisti Zeki Muren. Mustafa ei kuitenkaan ole ylläolevan kuvan kaveri; hän on Jonathan Toubin Brooklynista. Toubin tekee DJ-keikkoja, joilla soittaa harvinaisia soul-sinkkuja – ja tietysti kahmii levyjä aina kun voi. ”Hänen huoneensa on kammottava luola, täynnä päällekkäin pinottuja, merkkaamattomia sinkkulaatikoita, täydessä epäjärjestyksessä oleviin 12″-tuumaisiin sekoittuu vaatekappaleita…”. Toubin on siis poikkeus yleensä niin järjestelmällisten keräilijöiden joukossa.

Nyt Paz on kasaamassa keräilijöitä esittelevää kirjaa, jonka hän aikoo toteuttaa joukkorahoituksella Kickstarterin kautta: kirja toteutetaan, mikäli tarpeeksi moni sitoutuu rahoittamaan projektia, rahoitussumman voi itse valita. Tietysti jo yksikin rahakas riittää… Sijoitukselleen saa vastikkeen, joka riippuu rahoitussummasta: julkaistava kirja, t-paita, jne. Osallistuminen on superhelppoa, suosittelen!

Pekka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: