• Then there was one

    Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

    Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 41 muun seuraajan joukkoon

  • Mainokset

Pekka lukee: ”Flashback” (Spring 2012)

flashback

 

Lehti – tai oikeastaan kirja – 60-70-lukujen vähemmän huomiota saaneista yhtyeistä ja esiintyjistä. Mad River, Fanny, David Axelrod, Linda Hoyle ja Affinity, Montage, laaja juttu psykedelian alkulähteistä… lehden avausnumeron yli 200 sivuun mahtuu tuhottomasti mielenkiintoista luettavaa ja vinyylin- sekä musiikinnälkää ruokkivia kuvia.

Lehden on koonnut ja osin kirjoittanut Richard Morton Jack, jonka masinoimat Galactic Ramble– ja Endless Trip-teokset ovat erinomaisen kattavia lähdeteoksia (jos vaikka osaan kirjojen arvioista suhtautuisikin vähän skeptisesti). Flashbackiin tekstiä ja tietoa ovat tuottaneet myös mm. Richie Unterberger, Aaron Milenski, David Biasotti ja Patrick Lundborg, kaveri jonka hämmästyttävä Acid Archives -teos ja samanniminen nettisaitti ovat lukuisia kertoja osoittaneet, kuinka pinnallisesti sitä onkaan musiikkiin tutustunut… laatu on siis A-luokkaa.

Historian ja levyhistorian kertauksen lisäksi juttuihin on saatu haastateltua itse tekijöitä (mm. Hoyle ja Axelrod sekä Fannyn Millingtonin sisarukset) – on siis puettu päälle, kammattu tukka ja harjattu hampaat sekä astuttu ovesta ulos vastakohtana pimeässä työnurkassa puurtaviin arkistohämyihin. Paitsi että sähköpostikirjeenvaihto kyllä onnistuu yöpuvussa, ruokkoamattomanakin. No, joka tapauksessa hieno, omistautumisesta ja paneutumisesta viestivä piirre. Luonnollisesti mukana on kymmeniä sivuja levy-, kirja- ja dvd-arvioita.

Richard Morton Jack ei päätoimittajan palstallaan valota lehden tulevaisuutta tai ilmestymiskertoja sen tarkemmin. Ehkäpä viisaasti, sillä tämänkään lehden teko ei ole ollut mikään pieni urakka.

Ugly Things, Shindig ja nyt Flashback – rock-, psyke- ja progeharrastajilla on kissanpäivät!

www.flashbackmag.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: