• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Pekka lukee: ”Flashback” (Spring 2012)

flashback

 

Lehti – tai oikeastaan kirja – 60-70-lukujen vähemmän huomiota saaneista yhtyeistä ja esiintyjistä. Mad River, Fanny, David Axelrod, Linda Hoyle ja Affinity, Montage, laaja juttu psykedelian alkulähteistä… lehden avausnumeron yli 200 sivuun mahtuu tuhottomasti mielenkiintoista luettavaa ja vinyylin- sekä musiikinnälkää ruokkivia kuvia.

Lehden on koonnut ja osin kirjoittanut Richard Morton Jack, jonka masinoimat Galactic Ramble– ja Endless Trip-teokset ovat erinomaisen kattavia lähdeteoksia (jos vaikka osaan kirjojen arvioista suhtautuisikin vähän skeptisesti). Flashbackiin tekstiä ja tietoa ovat tuottaneet myös mm. Richie Unterberger, Aaron Milenski, David Biasotti ja Patrick Lundborg, kaveri jonka hämmästyttävä Acid Archives -teos ja samanniminen nettisaitti ovat lukuisia kertoja osoittaneet, kuinka pinnallisesti sitä onkaan musiikkiin tutustunut… laatu on siis A-luokkaa.

Historian ja levyhistorian kertauksen lisäksi juttuihin on saatu haastateltua itse tekijöitä (mm. Hoyle ja Axelrod sekä Fannyn Millingtonin sisarukset) – on siis puettu päälle, kammattu tukka ja harjattu hampaat sekä astuttu ovesta ulos vastakohtana pimeässä työnurkassa puurtaviin arkistohämyihin. Paitsi että sähköpostikirjeenvaihto kyllä onnistuu yöpuvussa, ruokkoamattomanakin. No, joka tapauksessa hieno, omistautumisesta ja paneutumisesta viestivä piirre. Luonnollisesti mukana on kymmeniä sivuja levy-, kirja- ja dvd-arvioita.

Richard Morton Jack ei päätoimittajan palstallaan valota lehden tulevaisuutta tai ilmestymiskertoja sen tarkemmin. Ehkäpä viisaasti, sillä tämänkään lehden teko ei ole ollut mikään pieni urakka.

Ugly Things, Shindig ja nyt Flashback – rock-, psyke- ja progeharrastajilla on kissanpäivät!

www.flashbackmag.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: