Colossus-ilta Gloriassa 14.4: Pax Romana, Progression, Time Traveller, Half Apple

Neljä löyhästi proge-nimikkeen alle sovitettavaa bändiä samalla keikalla – hyvästä erinomaiseen ja vähintään mielenkiintoiseen. Kun aloittajan Pax Romanan laulupohjainen proge pääsi vauhtiin, musiikki kulki tanakasti ja värikkäästi. Varsinkin suvannoissa bändin sointia monipuolisti puhaltimineen vanha kunnon Kalle Fält. Pax Romanan musiikilla on oma melodinen lokeronsa, jossa se toimii hienosti. Yhtye valmistelee uutta albumia.

Progression on sekin julkaisemassa levyä. Siitä tulleekin mielenkiintoinen, sillä Jan-Olof Strandbergin maailmanluokan bassotaidot, kaksi erityyppistä kitaristia, kaksi kosketinsoittajaa (toisella lisäksi väriä antamassa viulu) sekä Kimmo Pörstin tukeva rumputyö kuljettivat aika puhdasta jazz-rockia välillä hyvinkin rivakasti ja jopa virtuoosimaisesti. Levyllä on enemmän aikaa fiilistelyyn. Pienessä salissa näin ison kokoonpanon monipuolisesta soitinarsenaalista ja osaamisesta ei ehkä saatu irti kaikkia nyansseja.

Time Traveller eli käytännössä kitaristi Juhani Nisula oli saanut tuekseen Jukka Gustavsonin ja hänen Hammondinsa, paketin täydensivät rumpali Mika Lilja, basisti Jari Loisa ja toinen kosketinsoittaja Timo Ristilä. Nisula on kunnon kitarasankari, joka loihti Stratocasteristaan toinen toistaan vetävämpiä riffejä, sooloja, tyylitelmiä – pitkä kokemus näkyy ja kuuluu.

Time Travellerin kahteen levyyn verrattuna musiikki soi huomattavan verevänä ja orgaanisena. Ei uskoisi, että kavereilla oli takanaan vain kolme muutaman tunnin yhteistä treeniä. Alati levenevistä hymyistä päätellen kokemus ravitsi myös soittajia. Time Traveller oli ainakin itselleni täydellinen – siis positiivinen – yllätys. Erinomaista!

Half Apple – neljä nuorta kaveria länsirannikolta – päästi ilmoille ehkä powerpop-progeksi määriteltävän energiapläjäyksen. Joitain vuosia takaperin Tiger Bombs -niminen bändi miellytti voimapopillaan – Half Apple otti Tiger Bombsin melodisuuden ja energian ja lisäsi siihen muutaman kierteen seikkailunhalua. Lupaava yhtye, juuri ilmestynyt levy odottaa arviota.

Pekka

Mainokset

3 vastausta

  1. Vaikuttipa mielenkiintoiselta illalta. Tähän on syytä todeta, että aina kun Colossus järjestää illan, niin paikalla kannattaa olla, tai jopa pitää. Tammikuinen Kaamos-ilta Tavastialla oli suorastaan huikea. Ja samanhenkiseltä kuulosti tuo Gloria-iltakin. Hyvä Retrokki.

  2. Time Traveller oli kertakaikkiaan mahtava. Ostin välittömästi molemmat levyt ja kuunnellut olen sittemmin paljon. Harvoin on saanut todistaa moista kitaravirtuositeettia, joka toimi keikalla jopa paremmin kuin äänitettynä. Ehdottomasti mukana (ja kaverit kanssa) seuraavalle keikalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: