Retroa joulua

Joskus 70-luvun alussa kevyemmän musiikin joululevyt olivat vielä enemmän poikkeus kuin sääntö. Siis nimenomaan levyt, joilla joulumusiikin perinnettä jatkettiin uusilla jouluoriginaaleilla.

Beach Boyseilta tuli Christmas Album jo 1964 joo, mutta eipä paljon muilta. Kun radiossa soitettiin rock-henkisiä joululauluja, biisejä piti poimia sinkuilta sieltä täältä. Slade, Wizzard, John Lennon, Greg Lake, Jethro Tull, Phil Spectorin artistit ja tietysti 50- ja 60-luvun rockarit Brenda Leesta Bobby Helmsiin. Vähän myöhemmin mm. Springsteen, McCartney, Elton John, Eagles, David Bowie ja Bing Crosby, Kinks, the Band, U2, Emmylou Harris ja tästä maasta Juice Leskinen, Leevi & Leavings, Sielun Veljet ynnä muut liittyivät seuraan.

90-luvulla joulu räjähti käsiin: 60- ja 70-lukujen artistit tehtailivat joulualbumeita, joilla standardeja ryyditettiin uusilla, helkkyvillä ja herkillä joulunhohtoisilla originaaleilla. Ajatuksena lienee ollut, että vaikka albumeista ei isoja hittejä tulisikaan, ainakin uskolliset fanit liittäisivät tämänkin kiekon kokoelmiinsa. Ja näin varmaankin on käynyt – ainakin jos katson omaa hyllyäni :o). Taidanpa tästä lähteä ostamaan vielä tuon Moody Bluesin joululevyn December – Bob Dylanin joulukiekko saa kyllä jäädä kaupan hyllylle…

Pekka

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: