• Retroa vai rockia?

  Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

  Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  Liity 40 muun seuraajan joukkoon

Pekka Strengiä Vernissassa 14.5.

”Päätä huimaa”, sanoo Johanna Iivanainen herkistyneenä, tarkoittaen hienon musiikin sekä taitavien laulajien ja soittajien luomaa herkkää tunnelmaa muun muassa Pekka Strengin musiikin nostattamana.

Osana Vantaan kaupunkijuhlaa Tikkurilan Bio Grandissa esitettiin Arto Halosen ohjaama Pekka Streng -elokuva Magneettimies. Samaa teemaa jatkoi klubi-ilta Vernissassa, esiintyjinä Iivanaisen lisäksi Emma Salokoski, Sami Pitkämö, Lenni-Kalle Taipale ja Jarmo Saari.

Loppujen lopuksi Streng-osuus jäi aika vähäiseksi, sillä artistit esittivät myös omaa tuotantoaan. Eniten allekirjoittanutta viehättivät Iivanaisen esittämät biisit, osa uusia, vielä levyttämättömiä – todella taidokas, jatkuvasti kehittyvä laulaja ja säveltäjä, jonka hieman sumuista ääntä Salokosken kirkkaampi laulusointi täydentää. Nyt Salokoski jäi vähän Iivanaisen ja Pitkämön varjoon esittämiensä kappaleiden määrän, vaan ei kuitenkaan laadun suhteen.

Iivanaisen lisäksi Sami Pitkämö yllätti: ammattitaitoiseksi laulajaksi tietämäni mies vakuuttaa myös kitaristina ja jopa basistina! Olen joskus itsekseni jupissut Pitkämön läsnäolon ja innostuksen puutteesta esiintymistilanteessa. Ei mies nytkään intoudu lavalla hillittömyyksiin, mutta täyttää tonttinsa omalla jäyhällä tavallaan. Ja lauluäänihän on komea! Muistan varsinkin Rauno Lehtisen hienon sävellyksen Toiset meistä, jonka Pitkämö esittää myös Lenni-Kalle Taipaleen uusimmalla soololevyllä.

Jarmo Saari on yksi maan taidokkaimpia ja muuntautumiskykyisimpiä kitaristeja, Taipale loistelias ja tilannetajuinen pianisti. Pekka Strengin tuotannosta kuultiin ainakin Puutarhassa, Perhonen, Takaisin virtaan, Makea Sandra sekä ylimääräisenä Sisältäni portin löysin. Klubitilana Vernissa on erinomainen, yleisö hyvin mukana. Kiitos Vantaan kaupungille!

Pekka

PS. Sattumalta käsiin osui Sami Pitkämön UMO:n kanssa tehty Lauluja rakkaudesta ja vähän muustakin -tallenne viime vuodelta – Sinatra / Nelson Riddle / Billy May / -big band -akselille sijoittuva viihdekiekko. Tunnistin levyltä kaksi Pitkämön Vernissassa esittämää kappaletta: Sinulle lauluni teen sekä Karttapallo, molemmat miehen omia sävellyksiä ja sanoituksia. Pointtini on, että klassisena lauluntekijänä Pitkämö on varsin pätevä, samassa sarjassa kuin Tuure Kilpeläinen ja jopa Timo Kiiskinen (vaikka sanoituksissa pari kohtaa korvaan särähtääkin).

PPS. Jos olet jaksanut lukea tänne asti, olet huomannut että myös viihde on lähellä sydäntäni: laulajat, orkesterit, instrumentaalisolistit… ajallisesti eniten kiehtovat 50- ja 60-luku.

Mainokset

Yksi vastaus

 1. Ja ensi kerralla sitten kamera mukaan keikalle Pekka… totesi Keitsi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: