• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Ensin Kaamos, nyt Elonkorjuu

Suomi-progen legendat aktivoituvat yksi toisensa jälkeen: Kaamosta seuraa porilainen Elonkorjuu, Suomi-progen ensimmäisen aallon kulmakiviä. Elonkorjuulta ilmestyi juuri uusi, viime joulukuussa äänitetty tupla-live, lisäksi yhtye juhlistaa kiekkoa pienimuotoisella kiertueella.

Yhtyeen ensimmäinen kiekko Harvest Time on alkuperäisenä vinyylinä noita suomi-rockin ”holy grail” -julkaisuja. Toisen levynsä jälkeen Elonkorjuu (tai silloin levy-yhtiön toiveesta Harvest) vaipui hiljaiseloon, kitaristi Jukka Syrenius tosin teki kiekkoja ja keikkoja omissa nimissään – ja taisi Heikki Lajunenkin tehdä ainakin yhden levyn. 2000-luvulla yhtye aktivoitui, seurasi Scumbag-cd sekä keikkoja, joilta tämä uusi tuplakin on äänitetty. 

Näin lehdistötiedote kertoo levystä ja keikoista:

ELONKORJUU: SCUMBAG GOES TO THEATRE 2-CD  (TCHCD 5)

Legendaarisen Suomi-proge yhtyeen upea juhlakonsertti Porin Teatterissa joulukuulta 2009 taltioituneena tupla-CD:lle. Sisältää 13 komeaa kappaletta yhtyeen repertuaarista.

Porilainen Elonkorjuu-yhtye perustettiin marraskuussa 1969 ja se osallistui rockin ensimmäisiin SM -kisoihin tammikuussa 1970 tullen toiseksi. Kokoonpano tuolloin oli Jukka Syrenius -kitarat , Veli-Pekka Pessi -basso, Timi Hannukainen -laulu ja Rainer Koski -rummut. Ensilevy ”Harvest Time” ilmestyi 1972 ja on edelleen alkuperäisenä vinyylipainoksena yksi etsityimpiä ja arvokkaimpia vinyyliLP:eitä levynkerääjille. Toinen LP ”Flyin’ High Runnin’ Fast” ilmestyi 1978 ja julkaistaan uudelleen tänä keväänä tamperelaisen Rocket Recordsin toimesta.

Vuosien varrella bändissä ovat soittaneet mm. Markku Johansson -trumpetti, Esko Heikkinen -trumpetti, Seppo Tyni -kitara, Hannu Nieminen -basso, Petri Heimolehto -altosaxofoni, Reijo Hannuksela -rummut, Pertti ”Pakeri” Hannus sekä koko joukko muita vierailevia artisteja.

Vuonna 2003 Elonkorjuu palasi taas kehiin. ”Harvest Time” julkaistiin cd-versiona ja bandi julkaisi saman tien uuden albumin nimeltä ”Scumbag”. Bandi on keikkaillut siitä lähtien melko tiiviisti, kiertäen suurimmilla klubeilla ja festivaaleilla, kuten Pori Jazz-, Järvenpään Puistoblues-, Oulun Elojazz-, Imatra Bigband-, Hämeenlinnan Linnajazz-, Pori Folk- ja Helsingin Juhlaviikot festivaaleilla.

19.12.2009 bändi soitti 40-v. juhlakonserttinsa Porin Teatterissa. Tilaisuus taltioitiin ja tässä tulos ”Scumbag Goes To Theatre”. Bandi on siis J. Syrenius, V-P.Pessi, ”Pakeri” Hannus. J. Reunamäki. Lisäksi mukana ovat musisoimassa Heikki Lajunen ja Jari Perkiömäki.

ELONKORJUU 40V – KIERTUE: 23.4. Merikarvia 7.5. Pori, Winston 26.4. Helsinki, Savoy Teatteri
8.5. Turku, Kåren 29.4. Rauma, Raumasali Lisää tulossa…

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: