• Retroa vai rockia?

  Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

  Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  Liity 40 muun seuraajan joukkoon

Järvenpään levymessut – kiitos!

Keitsin kanssa kävimme sunnuntaina myymässä Järvenpään levymessuilla. Väkeä oli paljon, samoin myyjiä, järjestelyt toimivat moitteettomasti… kiitos Rauski ja kumppanit!

Pöytämme oli Järvenpäässä merkitty Primecutsin nimiin ja ehkäpä sen vuoksi muutamat kävivät kysymässä ennakkoon Primecutsin sivuilta bongaamiaan kiekkoja. Kaikkea on mahdotonta pitää mukana, joten jos olet joistain Primecuts-levyistä kiinnostunut, ilmoittele etukäteen. Näin tiedämme ottaa kiekot mukaamme, esimerkiksi lauantaina 13.3. Tavastialle. Viestin lähetät kätevimmin Primecuts-sivujen kautta. Samoin jos olet kiinnostunut joistain Pekan tässä blogissa myytävänä olevista levyistä, pistä viestiä: retrokkiblog@gmail.com

Tavastialla pöydässä saattaa lukea Primecuts, Keijo Lindgren tai jotain muuta – etsivä kuitenkin löytää.

Mainokset

2 vastausta

 1. Täydellisen samaa mieltä Pekan kanssa Sexsmithin keikasta ja melkein totaalisen eri mieltä Hesarin puolivilliaisesta arvostelusta. Römpötillä tuntui olevan pallo hukassa aika pahasti. Hieno keikka hienolta artistilta, bändi veti loistavasti ja minunkin mielstä kyllä tuntui uppoavan jengiin todella hyvin.

  • Terve, ja kiitos viestistäsi!

   Sexsmithin keikan – ja HS:n arvion – jälkeen olen miettinyt paljon tuota ”tasapaksuutta”. Kyllähän monet artistit säveltävät yhtä ja samaa kappaletta koko uransa ajan, ja pärjäävät sillä – hyvinkin. Kun tuollaisen samasta puusta veistetyn putken sitten kuulee ensimmäistä kertaa, voi reaktio hyvin olla HS:n arvion kaltainen. Olisin kuitenkin odottanut Hesarin kriitikolta vähän paneutumista asiaan.

   t. Pekka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: