• Retroa vai rockia?

  Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

  Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  Liity 39 muun seuraajan joukkoon

R.I.P. Tunnelin Levy

Totta se on – 1.1.1970 auennut Tunnelin Levy Helsingin asematunnelissa lopettaa toimintansa 17.2.2010, ja siirtyy nettiin. Yli neljäkymmentä vuotta on pitkä aika levykaupalle, 1971 avattu Digeliuskin jää toiseksi. Mutta tätä se on: kivijalkalevykaupat lopettavat, kun asiakaskunta siirtyy nettiin ja kun kauppias ei enää pysty maksamaan laskujaan. Onneksi sinnikkäitä kauppiaita kuitenkin vielä riittää – uusiakin on tullut alalle – ja asiakkaat jaksavat plärätä uusia ja vanhoja kiekkoja. Kannata kivijalkakauppoja, sillä missä muualla voit sanailla tieto- ja joskus rikkiviisaidenkin kauppiaiden kanssa rakastamastasi aiheesta!

Tunnelin Levyn Grand Finale -konsertti järjestetään Tavastialla 17.2.2010, esiintyjinä Kari Peitsamo, Pertti Kurikan Nimipäivät ja Zetor, vapaa pääsy.

PS. Toivottavasti Digeliuksen Emu jaksaa ylittää Tunnelin Levyn saavutuksen!

Mainokset

2 vastausta

 1. Joo, huomasin pari päivää sitten ohikulkiessani, että loppuunmyyntihän Tunnelin Levyssä on. Mesta on meikäläiselle siinäkin mielessä muistorikas, että 70-luvun alussa heti intin jälkeen olin siellä duunissa. Ja myöhemmin plokkasin useaan otteeseen hienoja kiekkoja kioskin ale-laarista. Vaatimattomasta koostaan huolimatta Tunnelin Levy oli ainakin 70-luvulla monipuolisen ja laadukkaan levytarjonnan jättiläinen. Sieltä ostetuista vinyyleistä mm. Emtidin ”Saat”, Demon Fuzzin ”Afreaka” ja King Crimsonin ”Lark’s Tongues in Aspic” ovat yhä hyllyssäni. Keitsi.

 2. Unohtui kertoa, että Tunnelin Levy kutsui kaikki (?) entiset myyjänsä Tavastian jäähyväiskonsertin kutsuvierasaitioon. Sain henkilökohtaisen kutsun minäkin, mutten ikävä kyllä päässyt paikalle. Kiitos kuitenkin, TL hoiti homman tyylikkäästi loppuun asti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: