• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 40 muun seuraajan joukkoon

Kaamos: ”Deeds and Talks” vihdoinkin CD:lle – ja keikalle!

Turkulaisen Kaamos-yhtyeen ”Deeds and Talks” – yksi Suomi-progen peruskiekoista julkaistaan vihdoinkin CD:llä 29.1.2010. Julkaisija on ennenkin hyvää työtä tehnyt Rocket Records. Sama tahohan uudelleenjulkaisi Matti Järvisen ainoan soololevyn jokin aika sitten. CD-julkaisun kunniaksi Kaamos esiintyy Turussa, taide- ja toimintatalo Vimmassa (Aurakatu 16) perjantaina 29.1. – juhlakeikkaa varten bändiä vahvistetaan jousikvartetilla. Faktaa keikasta: ovet auki 18.00, keikka alkaa 19.00. Liput 20 euroa, lisätiedot ja lippujen ennakkovaraukset (02) 262 3129, eeva.roiha@turku

Näin ”Deeds and Talks” kolahti 1977  – ja näin 2010

Olli-Matti Oinonen kirjoitti silloiseen Musa-lehteen jutun Kaamoksesta ja kiekosta, arvio on tehty ennakkonauhan perusteella: ”Deeds and Talks” – Vuoden kotimainen albumi?

Entä miltä ”Deeds and Talks” kuulostaa tämän päivän perspektiivistä? Siitä voit lukea kohta – pistäydy täällä säännöllisesti, tilaa päivitystieto sähköpostiisi (vasemmalta alhaalta).

PS. Rocket Recordsin kevään julkaisukalenteri näyttää muutenkin mielenkiintoiselta, mm. Paroni Paakkunaisen Plastic maailma. www.rocket-records.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: