• Then there was one

  Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

  Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

 • Blogin tilastot

  • 132 318 hits

Pekka kuuntelee: Poco ”From the Inside”, 1971

 

pocoRichie Furay (ex-Buffalo Springfield), Paul Cotton (ex-Illinois Speed Press), Timothy B. Schmit (ex-Glad), Rusty Young ja George Grantham (ex-Boenzee Cryque) – country rockin dream team ja From the Inside omasta mielestäni tämän kokoonpanon kuningaskiekko.

Toki bändin kolme edellistäkin levyä olivat omilla persoonallisilla tavoillaan mukavia: Pickin’ Up the Pieces nöyrä ja mullantuoksuinen, kakkoskiekko Poco jopa hivenen psykedeelinen (lähes koko kakkospuolen kattava Nobody’s Fool/ El Tonto De Nadie, Regressa lukuisine sähkis- ja steelsooloineen!), kolmas Deliverin’ riemukas, tiukasti soitettu livealbumi. Joidenkin mielestä vasta tätä käsiteltävänä olevaa albumia seuraava A Good Feelin’ to Know on todellinen ässäkiekko…

Ehkä tämä on vain kuvitelmaani: From the Inside on se harvinainen ohikiitävä hetki, jolloin viisi taitavaa, vielä nuoruuden intoa puhkuvaa mutta kannuksensa jo ansainnutta muusikkoa suhtautuu toisiinsa uteliaasti, kirittää toisiaan ennakkoluulottomasti, tarjoaa ja kehittelee ideoita intohimoisesti ja avoimesti.

Täytebiisiä en löydä tältä levyltä etsimälläkään! Debyyttinsä Pocon riveissä tekevän Paul Cottonin melodinen, akustisten kitaroiden kuljettama Bad Weather on kiehtonut jo ensikuulemalta, saman miehen Railroad Days antaa kiekolle sähköisen selkärangan. Timothy B. Schmitin hauras nimibiisi naulaa tyyliä miehen myöhempien – myös Eagles-aikojen – sävellyksille.

Richie Furayn Do You Feel It, Too alkaa tarkoituksellisen kangertelevasti, etenee levollisena country-soul-palana – komeaa kitaroiden yhteenlaulua, kolme erityyppistä sooloilijaa suurustaa kukin tahollaan ja vuorollaan maukasta keitosta. Furayn vokaaleissa on puristettua paatosta, joka silmänräpäyksessä vaihtuu taivaalliseksi harmoniaksi. Vasta nyt huomaan, että levyn on tuottanut itse Steve Cropper – olisiko tuo extra-paatos tuliainen Memphisistä?

Ehkä tämän ja kahden seuraavan Poco-levyn erinomaisuus johtuu juuri kolmesta lahjakkaasta säveltäjästä – kohtahan sävellyskynänsä teroitti myös neljäs eli Rusty Young. Kokonaisuus rimmaa myös toteutuksen tasolla luontevien sovitusten, moniäänisen, vähän rosoisen laulun ja persoonallisten kitarasoolojen suhteen. Se iskee silloin kun se iskee.

From the Inside Epic KE 30753, julkaistu myös cd:llä.

Poco levyttää ja kiertää vieläkin, lippua pitävät ylhäällä Rusty Young ja Paul Cotton.Viralliset sivut:  www.poconut.org, josta linkkejä monille Poco-fanisivuille. Muita kotisivuja: www.richiefuray.com, www.paulcotton.com

Yksi vastaus

 1. Onhan tämä hieno, mutta tykkään KAIKISTA Pocon levyistä ! Esim .teemalevy vuodelta 1981 – Blue And Gray , Yhdysvaltain sisällissodasta kertova älppy on oikein onnistunut !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: