• Then there was one

  Tätä blogia päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti Pekka Koskivaara – mm. Musa-, Folk&Country- ja Back Beat-taustainen musiikin ja vinyylin suurkuluttaja ja keräilijä.

  Retrokista löydät myös Keijo ”Keitsi” Lindgrenin muutaman vuoden takaisia kirjoituksia.

 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

 • Blogin tilastot

  • 126 937 hits
 • Mainokset

Entäs ne muut lehdet?

Record Collector – hmmm. Tartun jokaiseen numeroon innolla, luen vakiokohteet (keräilijöiden esittelyt ovat mainioita!), mutta yllättävän nopeasti ote herpaantuu, riippuu tietysti käsiteltävistä aiheista. Levy-yhtiökohtaiset albumispektaakkelit (Harvest, Polydor ym.) ovat yleensä loistavia, vaikka kirjoittajan mielipiteistä ja pisteytyksistä voi aina olla montaa mieltä. Tätä kautta pystyy aistimaan myös musiikkia, jota ei syystä tai toisesta ole päässyt omakohtaisesti kuulostelemaan tai johon ei ole edes kiinnostusta. Erinomainen lehti kuitenkin.

Kiintymys Mojoon on höllentynyt – olisiko sisältö tavanomaistunut, vai oma maku kaventunut? Kaikkea kun ei ehdi eikä tässä iässä enää viitsikään lukea. Vähän tuntuu, että tekijöillä on fokus hukassa.

Shindig on aihepiiriltään huippukiinnostava, jutut perinpohjaisia! Sekä ulkoasun että tekstin lievä amatöörimäisuus häiritsee. Pidin muuten lehden aikaisemmasta logosta enemmän. Wax Poetics – Erosen Pekan aikoinaan suosittelema lehti oli joskus lukukokemuksena aivan huippu! Piiitkiä haastatteluja kulttihahmoista, myös tuottajista ja muista taustamiehistä. Kirjoittajien nippelitietämys hengästyttää. Kirjoittajat myös pistävät persoonansa likoon omakohtaisilla muisteluilla ja kokemuksillaan.

Pastea en ole aikaan lukenut, mutta nettisaitin perusteella linja on säilynyt. The Big Takeover muistaa säännöllisesti sähköpostilla, aika ei vaan riitä lehden lukemiseen eikä kiinnostus tilaamiseen. Ugly Things on aina pakko kahlata lävitse – todellakin k-a-h-l-a-t-a – tekstiä ja faktaa on julmetusti. Harp meni sitten nurin (jenkkiläinen asianajotoimisto lähetti kirjeen, jossa kehotti tilaajia perimään saataviaan – en viitsinyt, kun kyseessä oli parikymmentä taalaa, mutta joku toinen suomalainen oli velkojalistan mukaan sen tehnyt!). Relix on näköjään vielä voimissaan, jossain vaiheessa kotiin tuli myös Elmore, amerikkalaisen perusmusiikin äänenkannattaja.

Lukemista siis riittää, jos halua, aikaa ja rahaa riittää. Artistikohtaisia lehtiähän ilmestyy lisäksi lukemattomia.

Suositelkaapa uusia lukukokemuksia!

Pekka

PS. Ai miksi listalla ei ole ainuttakaan suomalaista lehteä? Öh… ai niin, Blues News!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: