• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Telepatiaa ja rock’n rollin juhlaa…

No joo, heti kun ehdin pyydellä anteeksi uusien blogikirjoitusten puutetta, Pekka latasi tiskiin nasevan, hyvän taustabändin merkitystä luotaavan konserttiarvion. Naputteli sitä varmaan samoihin aikoihin sydänyöllä kuin minä omaa uhoani. Telepatiaa? Tuskin kuitenkaan. Taitavat vain omantunnonvaivat viimeaikaisen sanankäytön vähäisyydestä kulkea samassa syklissä. Ihan tosissaan kun olemme kumpainenkin Retrokkia rakentamassa.

Tosi iloinen yllätys oli Rajalan Jukan ansiokas arvio luvattoman tuntemattomaksi jääneen Ray Smithin hienosta rock’n roll -kiekosta ”It’s Great, It’s Ray Smith”. Hyvä homma, kiitos Jukka!

Kihlangissa, Muonion kupeessa asuva Jukka kuuluu hänkin sarjaan ’rock-perkeleen pauloihin jo puhdasotsaisina pojanjulleina jymähtäneet äijänköriläät’. Eiköhän mies jatkossakin osallistu aktiivisesti Retrokin tekemiseen, näin uskallamme ainakin toivoa. Varmaan luvassa on myös Jukan itse itsestään rustaama henkilöesittely.

Että tällaista. Joulun ja uuden vuoden toivotukset jääkööt vielä tekemättä, sillä Pekkakin päässee jo lähipäivinä huudattamaan stereoitaan…

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: