• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Onko retrouroot kiikutettu hoivakotiin?

Joo, hiljaista on ollut Retrokissa jo kuukauden päivät. Uusia levyarvoita tai muunkaan sortin juttuja ei ole syntynyt ensimmäistäkään. Mistä moinen, mikä mättää?

No, Pekalla on kotona isompi remontti päällä ja ensimmäisillä kesätyöansiolla 35+ vuotta sitten hankitut stereot huollossa. Varaosia on kuulemma metsästetty romiksista aina Huitsin-Nevadaa myöten. Tuollaisen valopetroolikäyttöisen äänentoistoteknologian jäljittäminen kun tuntuu olevan pirun vaikeaa.

Itse olen ollut vaan laiska. Vielä normaaliakin sellaisempi. Vaimolle olen kyllä kehuskellut helvetillisillä kiireillä heti, kun on pitänyt auttaa siivoushommissa.

Ei vainaskaan. Pekan stereot eivät toimi valopetroolilla enkä ole minäkään viilannut rouvaa linssiin. Muilta osin asiat pitävät koko lailla tarkkaan kutinsa.

Muutos on kuitenkin tulossa. Pyhistä kun päästään yli, alkaa Retrokissa taas tapahtua. Nimittäin kehitystä. Sekä määrällistä että laadullista. Ehkä jopa peräti jatkuvaa, suorastaan pysyvää!

Mutta! Siihen tarvitaan myös teitä. Pankaa siis piiskaten meidät retrouroot hommiin. Kirjautukaa blogin lukijoiksi ja kommentoikaa tekemisiämme. Onhan se suoranainen kansallinen häpeä, että tällä haavaa ainoa ”virallinen” lukijamme on kreikkalainen kaverini, joka ei osaa sanaakaan suomea…

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: