Jarmo Nikku & Timo Kämäräinen – I salute you

Näin eilen konsertissa Hectorin. Viihdyttävä ilta kaikin puolin, mutta ilman Jarmo Nikun ja Timo Kämäräisen erinomaisen tyylikästä, tyylipuhdasta ja armottoman tyylitajuista kitarointia illasta olisi muodostunut huomattavasti latteampi. Väitteeni perustuu paljolti konsertin kakkososan muutamaan kappaleeseen, joista erityisesti Vanhan kirkon puisto nousi varsinaiseen liitoon – osansa oli myös basisti Masa Maijasella sekä rumpali Okko Larulla, muuta bändiä väheksymättä (mm. Esa Kotilainen).

Harvoin olen Suomessa kuullut näin tiukasti yhteensoittavaa, toisiaan soitannollisesti kirittävää kokoonpanoa. Nikun tekninen taituruus on huima, tyylitaju erehtymätön: ei se soitettujen nuottien määrä, vaan laatu. Toisella puolella lavaa Kämäräisen kitara puree, vääntää, kiristää, kirskahtelee – Nikun puhdas, melodinen kitarasaundi värittyy ja täydentyy Kämäräisen Straton likaisemmasta ärjynnästä.

Bändi taisi itsekin huomata lyöneensä pöytään varsinaisen ässän, sen verran muikeita olivat musikanttien ilmeet – Hectorista puhumattakaan. Ja hei: kyseessä ei ole mikään suoraviivainen halonhakkuubiisi, kaukana siitä!

Mieleen tuli peräti Steely Danin Alive in America -kiekko, jolla Georg Wadenius vetäisee huipputiukan bändin tukemana kuningassoolon toisensa perään. Edellisen konsertissa koetun Suu auki ihmetyksestä -hetken muistan Robert Plantin Finlandia-talon konsertista vuosia sitten. Ja nyt kyseessä oli sentään suomalainen bändi! Upeaa!

Pekka

Mainokset

Yksi vastaus

  1. Make-007???…seuraa mielenkiinnolla poikien levyjuttuja,etenkin kun itsekin olen nimenomaan 60-luvun ja 70 luvun alun proge/blues/beat/psyke-mies.Levylautasellani jyrähti viimeksi tänään Gun-yhtyeen lp Gunsight…ja miten hienoa se onkaan tämä yli 40v vanha mussiikki!Pojille onnea tälle touhulle ja vanhalle ystävälleni Keijolle kiitoksia saamistani levyistä.Soon proge!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: