• Retroa vai rockia?

  Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
 • Vanhemmat jutut

 • Löydä omasi!

 • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

  Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
 • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

  Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Jarmo Nikku & Timo Kämäräinen – I salute you

Näin eilen konsertissa Hectorin. Viihdyttävä ilta kaikin puolin, mutta ilman Jarmo Nikun ja Timo Kämäräisen erinomaisen tyylikästä, tyylipuhdasta ja armottoman tyylitajuista kitarointia illasta olisi muodostunut huomattavasti latteampi. Väitteeni perustuu paljolti konsertin kakkososan muutamaan kappaleeseen, joista erityisesti Vanhan kirkon puisto nousi varsinaiseen liitoon – osansa oli myös basisti Masa Maijasella sekä rumpali Okko Larulla, muuta bändiä väheksymättä (mm. Esa Kotilainen).

Harvoin olen Suomessa kuullut näin tiukasti yhteensoittavaa, toisiaan soitannollisesti kirittävää kokoonpanoa. Nikun tekninen taituruus on huima, tyylitaju erehtymätön: ei se soitettujen nuottien määrä, vaan laatu. Toisella puolella lavaa Kämäräisen kitara puree, vääntää, kiristää, kirskahtelee – Nikun puhdas, melodinen kitarasaundi värittyy ja täydentyy Kämäräisen Straton likaisemmasta ärjynnästä.

Bändi taisi itsekin huomata lyöneensä pöytään varsinaisen ässän, sen verran muikeita olivat musikanttien ilmeet – Hectorista puhumattakaan. Ja hei: kyseessä ei ole mikään suoraviivainen halonhakkuubiisi, kaukana siitä!

Mieleen tuli peräti Steely Danin Alive in America -kiekko, jolla Georg Wadenius vetäisee huipputiukan bändin tukemana kuningassoolon toisensa perään. Edellisen konsertissa koetun Suu auki ihmetyksestä -hetken muistan Robert Plantin Finlandia-talon konsertista vuosia sitten. Ja nyt kyseessä oli sentään suomalainen bändi! Upeaa!

Pekka

Advertisements

Yksi vastaus

 1. Make-007???…seuraa mielenkiinnolla poikien levyjuttuja,etenkin kun itsekin olen nimenomaan 60-luvun ja 70 luvun alun proge/blues/beat/psyke-mies.Levylautasellani jyrähti viimeksi tänään Gun-yhtyeen lp Gunsight…ja miten hienoa se onkaan tämä yli 40v vanha mussiikki!Pojille onnea tälle touhulle ja vanhalle ystävälleni Keijolle kiitoksia saamistani levyistä.Soon proge!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: