Pekka kuuntelee: The Rising Storm, ”Calm Before…”, 1966

risingYksi tuhansista opiskelijapoikien yhtyeistä, Phillips Academy -oppilaitoksessa Andoverin kaupungissa Massachusettsissa perustettu The Rising Storm levytti aikoinaan vain yhden kiekon armottoman pienelle Remnant-levymerkille. Originaalia en ole edes nähnyt, mutta onneksi ranskalainen Eva julkaisi albumin uudelleen 1984 – en tosin usko, että julkaisu on ihan virallinen, toisin kuin Stanton Park -merkillä 1992 julkaistu versio.

Mutta musiikkiin!
Albumi on selvästi kaksijakoinen. Yhtäällä tyypillisen 60-lukulaisia versioita r&b-klassikoista (”Big Boss Man”, ”In The Midnight Hour”) ja iskevistä garage-helmistä (”Don’t Look Back”, ”Baby Please Don’t Go”), toisaalla armottoman hienoja ja hienostuneita originaaleja – välttämättä ei uskoisi että kyseessä on sama yhtye. Remupalat tuovat välillä mieleen Sir Douglas Quintetin (ne urut…), bändi on yllättävän tiukka, tarkka ja mielikuvituksekas ollakseen opiskelijabändi!

Originaalien laadusta antaa ehkä hyvän kuvan se, että ne eivät lainkaan kalpene yhtyeen versioiman Love-biisin ”A Message to Pretty” rinnalla. Love ja ehkä myös 60-luvun puolivälin Byrds ovat muutenkin hyviä vertailukohtia: uljaita sävellyksiä, hieman utuisena leijuvaa laulua, hienoja stemmoja. ”Bright Lit Blue Skies” tuo mieleen The Church -yhtyeen, meikäläisen suursuosikin.

Kaksijakoisuudestaan huolimatta ”Calm Before…” on erinomainen kokonaisuus, jota on tullut pyöriteltyä ahkerasti. Albumi tuntuu aina loppuvan kesken – hyvän levyn merkki!

Post script.
Kavereiden opiskeluaikoina syntyneistä hyvistä väleistä kertovat lukuisat reunion-keikat (ainakin 1981, -83 ja -99) ja muutamat uudet biisitkin (ainakin 1992, -98).

Vinyylijulkaisut:
Remnant BBA-3571, 1966
Eva 12012, 1984
Stanton Park SRE-001, 1992
CD:
Arf!Arf! AA-034 (sisältää myös 1983 reunion-biisejä)

Erinomainen blogi ”kadonneista klassikoista” – saitilta löytyy myös The Rising Stormin Remnant-albumin etiketti!
http://therisingstorm.net

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: