• Retroa vai rockia?

    Tätä blogia päivittävät Keijo "Keitsi" Lindgren ja Pekka Koskivaara - mm. ex-Musa- ja Back Beat-taustaiset musiikin ja vinyylin suurkuluttajat ja keräilijät. Tarkoituksenamme on jakaa tietoa ja mielipiteitä musiikista - rajattomasti ja ajattomasti. Kuvassa Pekka on vasemmalla, Keitsi oikealla.
  • Vanhemmat jutut

  • Löydä omasi!

  • Vinyylihulluus ei ota laantuakseen

    Kuuntelemme - kumpikin omilla tahoillamme - ahkerasti vuosikymmenien saatossa hyllyyn kertyneitä vinyylejä (toki myös CD kelpaa, jos vinyyliversio puuttuu tai sellaista ei ole edes olemassa). On nimittäin pakko, jos aikoo elinaikana käydä kaikki aarteet läpi edes 'puolella korvalla'. Kuunneltavaa on todella paljon, sillä aloitimme molemmat äänilevyjen keräilyn jo 1960-luvun jälkipuoliskolla. Ja harrastamme (lievä ilmaisu vinyl junkie -äijille) sitä intohimoisesti yhä edelleen - nyt ja vastakin! Onneksi Luoja on suonut meille pitkämieliset ja ymmärtäväiset elämänkumppanit. Maailma on pullollaan aivan loistavia levyjä, joita monikaan Suomessa ei ole milloinkan kuullut. Tai on jo autuaasti unohtanut kuulemansa. Eikä niitä levyjä soiteta radiossa, ainakaan virallisilla aalloilta. Aina kun tuollainen kiekko osuu levylautaselle, sielu värisee sekä onnesta että tuskasta. Omaa kuunteluelämystä varjostaa väkisinkin tieto siitä, ettei kukaan muu mahdollisesti pääse koskaan osalliseksi nautinnosta. Retrokki kertoo tuollaisista levyistä. Sinnikäs surfaaja saattaa hyvinkin löytää niitä netistä. Meitä kun on maailmassa muitakin... Moisten kummajaisten ohella esittelemme lyhyesti myös muunlaisia levyjä. Ikiaikaisista urotöistä upouusiin luomuksiin. Tarjonta tulee taatusti olemaan monipuolista (suorastaan sekalaista), sillä musiikilliset mieltymyksemme ovat ääripäistään hyvinkin erilaiset. Sen tulette kyllä huomaamaan... Retrokki kirjoittaa vain ja ainoastaan hyvistä levyistä, hienosta musiikista ja upeista artisteista, joista ei juurikaan puhuta muualla. Valtavirtauhon jätämme suosiolla muille.
  • Ilmoita sähköpostiosoitteesi, niin saat tiedon uusista Retrokki-viesteistä.

    Liity 39 muun seuraajan joukkoon

Townes Van Zandtia muistellen: Steve Earle Savoyssa

Steve Earlen viimeisimmän, Townes-nimisen levyn ympärille rakennettu soolokeikka toi ehkä karustikin ilmi verevän Earlen ja edesmenneen, levyn inspiroineen Townes Van Zandtin hyvät ja huonot puolet.
Van Zandtin armottoman herkästä musiikista olen pitänyt aina – muistakin biiseistä kuin niistä muutamasta paljon referoidusta klassikosta. Vanhat Poppy- ja Tomato-kiekot ovat soineet tiiviisti – myöhäisempiin, osin jälkeenjääneisiin kiekkoihin en oikein ole saanut otetta. Van Zandtin klassikkopäästä Earlekin repertuaarinsa pääasiassa ammensi, ja ryyditti settiä omilla kappaleillaan. Miehen käsittelyssä alunperin hauraat biisit saivat uutta pontevuutta – ja ehkä vähän turhaakin runnomista. Vähän sama kuin hienostunutta lihalientä suurustettaisiin lihapiirakalla… molemmat hyviä yksinään, yhdessä aikamoisen tuhti annos.
Nautin Earlen kertomuksista hänen ja Van Zandtin yhteisiltä, huuruisilta vuosilta; tarinat toivat aluperinkin koskettaviin kappaleisiin uusia värejä ja vivahteita. Earlen oma Jerusalem kasvoi herkistäviin sfääreihin, keikan lopettaneet Guitar Town ja Copperhead Road tuntuivat sen sijaan turhilta vetäisyiltä. Ehkä ensi kerralla Allison Moorerin ja bändin kanssa?

Pekka

http://www.steveearle.com/

Townes Van Zandt: Pancho And Lefty tv:ssä 1993, juontajana aika hehkeä Nanci Grifftith… – jonka muutaman vuoden takainen Savoy-keikka jätti aika laimean sivumaun.

http://www.youtube.com/watch?v=YtzgwNDZAs4

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: